11 Ekim 2010 Pazartesi

El baño del Papa (2007)

Yıl 1988. Brezilya sınırındaki Uruguay kasabası Mélo, Papa II. Jean Paul'ün yapacağı ziyareti beklemektedir. Herkesin dilinde kasabaya akın edecek insanların sayısı dolaşmaktadır: yüzlerce kişi beklenmektedir. Hayır, medya binlerden bahsetmektedir. her şeyi daha iyi bilenler ise 50,000 kişiyi telaffuz etmektedir.

Heyecanla dolup taşan köylüler ziyaretten salt tanrısal bir kutsama değil aynı zamanda maddi mutluluktan alacakları payın artmasını da beklemektedirler. Küçük çaplı bir kaçakçı olan Beto, para yapacak fikirler arasında en iyisini bulduğundan emindir: içinde binlerce hacının rahatlayacağı "Papa'nın Tuvaleti"ni inşa edecektir. Fakat Beto tuvaleti inşa etmeden önce başını belaya sokmadan duramaz. Sabırlı fakat iyimser karısı Carmen'in sınırlarını fena biçimde sınar ve medyada kariyer yapmak isteyen ergen kızı Silvia'yı hayal kırıklığına uğratır. Beto, en değerli varlığını, bisikletini bile, atık ve para adına dikmeye çalıştığı bu tapınağın sunak taşını, klozeti yerine koymaya çalışırken kaybeder. Fakat Beto, tuvaleti kutsal olay için zamanında yetiştirmeye kararlıdır.

Yazar/yönetmenler Enrique Fernández ve görüntü yönetmeni César Charlone insan onuru ve dayanışması üzerine aynı zamanda hem dokunaklı, hem mizahi hem de acılı olmayı başaran bir öykü sunuyorlar.

Part 1
Part 2

- Şifre Yok -

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder