20 Eylül 2010 Pazartesi

Together / He ni zai yi qi (2002)


Xiaochun, 13 yaşında olmasına rağmen keman çalma konusunda dikkat çekici bir ustalığı vardır. Ahçılık yapan babası, oğlunun kendisini gösterip müzik konusunda eğitim alabilmesi için birlikte Pekin'e gitmeye karar verir. Fakat büyük kentlerde yaşam göründüğünden daha zordur. Çocuğun kendisini yetiştirmesi için gerekli olan bir hocayı bulmaları bile zor olacaktır. Xiaochun, son derece yetenekli olmasına rağmen kendisini gösterebilmesinin o kadar da kolay olmadığını anlar.

Fakat aynı zamanda yaşamı boyunca unutamayacağı deneyimler yaşamaya başlar. Arada sırada keman çaldığı genç ve güzel kadından sevgiyi ve bağlılığı öğrenir. Bohem bir yaşam süren keman hocası ise mütevaziliğin mucizesini öğretecektir. Tüm bu deneyimlerden öğrendikleri, yaşamına ve yeteneğine yön veren bir gerçeği kabullenmesinde yardımcı olacaktır!

Usta yönetmen Chen Kaige imzalı, kimi zaman komik, kimi zaman da hüzünlü bir yapım. Film, Pekin'de ayakta durmaya çalışan baba ile oğul arasındaki ilişkiye değindiği gibi; insanın yeteneklerini düzgün bir şekilde sergileyebilmesinin, yetenek sahibi olmaktan daha zor olduğunu da hatırlatıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder