25 Eylül 2010 Cumartesi

Roman Polanski's Apartment Triology

Repulsion (1965)

Özel yaşamında hayatını manikür yaparak kazanmakta olan Carol, cinsel duygulara karşı ilgili olup hem de iğrenen genç bir kızdır. Londra'da beraber oturduğu kızkardeşiyle birlikte yaşamaktadır. Bir gün, kızkardeşi Helen evli erkek arkadaşıyla birlikte tatil yapmak için evden ayrılır ve Carol evde tek başına kalır. Olaylar bundan sonra başlamıştır, bu yanlızlıktan dolayı korkularına esir olan Carol, gerçek ile hayali ayırmaz hale gelir, psikolojisi bozulan carol akıl sağlığını yavaş yavaş yitirmeye başlamıştır.

Part 1
Part 2
Part 3
Part 4
Part 5
Part 6
Part 7
Part 8

- Şifre Yok -

Rosemary's Baby (1968)


Genç bir çift, Rosemary ve tanınmak için çırpınıp duran bir aktör olan kocası Guy, New York'taki kötü şöhretli eski bir binaya taşınırlar.

Rosemary yeni yaşantısından tedirgindir. Komşu evlerden tuhaf seslerin geldiği bir ortamda, bir gece rüyasında şeytansı bir varlık tarafından tecavüze uğradığını görür. Ardından hamile kalır. Bu arada Broadway'de güzel bir rol kapan Guy kariyerinde yükselmeye başlar.


The Tenant / Le Locataire (1976)


Mutsuz bir geçmişi olan bir daire ve tekin olmayan sakinleriyle bir apartman Roman Polanski'nin gerilim filmi Kiracı'nın mekanını oluşturuyor. Polanski'nin canlandırdığı Trelkovsky'nin sıradan memur hayatı, yeni bir binaya taşınmasıyla birden bire değişir. Binanın diğer sakinleri ve eski kiracıların trajik kaderleri paranoyalarına yenilerini ekler. Trelkovsky'nin gerçekleri ortaya çıkacak mıdır yoksa bütün bunlar yalnızca hayal ürünü müdür?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder